Användning av cookies

Vår webbplats använder cookies för att du ska kunna lägga varor i kundvagnen, boka en tekniker online och för att vi ska kunna samla in anonym statistik för att hjälpa oss förbättra webbplatsens funktion. Ignorera detta meddelande om du vill fortsätta. Klicka på länkarna till höger för att se mer information om de cookies vi använder och hur du hanterar dina inställningar.

[global.cookielaw.txt.secondparagraph]

Recept

Bjud på hemlagat!

Med Bosch i köket är det enklare än någonsin att lyckas. Vi har den senaste tiden haft flera inspirerande samarbeten med exempelvis Hembakat, Allt om Mat, Allt i Hemmet och Mitt kök.

Välkommen att låta dig inspireras.

SilentMixx

Vattenmelon- och jordgubbssoppa

Melon- och jordgubbssoppa är friskt och passar bra en varm sommardag när dessa frukter är mogna och smakrika. Citronmeliss ger en god smak, men det går lika bra utan.

4 portioner
1 liter färska jordgubbar
1/2 liten vattenmelon
2 msk florsocker
3 limefrukter
1 apelsin
1 knippa citronmeliss
10 isbitar

Snoppa jordgubbarna och dela på mitten. Skala och skär vattenmelonen i mindre bitar. Mixa jordgubbar och vattenmelon med mix- erstav eller i mixer.

Riv lime- och apelsinskal och pressa saften i en liten skål. rör ut florsockret i juicen så att eventuella klumpar försvinner.

Rör ner socker- och citrusblandningen. Krossa isen i mixer och blanda ner i sop- pan. Tillsätt den krossade isen och häll upp i skålar. Toppa med några blad citronmeliss.

Brownies

Äppelsoppa med mandelskorpa

Frisk soppa med smak av kanel och vitt vin. Till vardags kan man naturligtvis byta ut vinet mot vatten, det blir också gott. Passa på att göra denna soppa på hösten när det finns gott om smakrika äpplen. Baka skorpor själv eller köp färdigt.

4 portioner
7 äpplen
3 dl vatten
2 dl vitt torrt vin
1 kanelstång
1 citron
socker efter smak
1 msk potatismjöl

Mandelskorpa:
200 g flisad mandel
3 ägg
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
skalet av en citron
6 1/2–7 dl mjöl
1 tsk bakpulver

Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i bitar och koka i vatten, vin och tillsammans med kanelstången tills äppelbitarna är mjuka. Ta upp kanelstången och mixa soppan i mixer eller använd mixerstav. Pressa i citronsaft och söta med socker efter smak. Gör en redning av potatismjöl och lite vatten. Strila ner redningen i soppan under ständig omrörning. Koka tills första bubblan visar sig. Ta kastrullen av spisen och låt soppan kallna. Servera soppan med mandelskorporna.

Rosta den flisade mandeln i torr stekpanna på medelhög värme, rör hela tiden. Häll upp mandeln i en skål och ställ åt sidan.

Sätt ugnen på 175° och lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Montera vispen på din köksmaskin. Riv skalet av citronen och dela äggen. Häll äggulor, socker och vaniljsocker i en skål och rör om väl. Vispa vitorna och saltet till hårt skum med vispen i din köksmaskin. Vänd ner det i omgångar i ägguleblandningen. Blanda ner det rivna citronskalet och den rostade mandeln. Blanda mjöl och bakpulver och sikta blandningen över äggs- meten. Arbeta till en smidig deg och ta lite mera mjöl om det behövs.

Dela degen och rulla ut den till 2 tjocka längder; lägg dem på plåten. Grädda ca 35 minuter tills ytan är ljusbrun. Ta ut plåten och skär genast längderna i 1 cm breda sneda bitar med vass kniv. Låt svalna och förvara i burk med tättslutande lock.

Marängtårta

Smoothie med banan och blåbär

Att mixa olika bär och frukter med mjölk eller yoghurt kan varieras i det oändliga. Med mer eller mindre nyttiga tillbehör kan man också anpassa det hela till antingen vardag eller fest.

4 portioner:
4 bananer
8 dl mjölk
4 dl djupfrysta blåbär
1 tsk malen ingefära
2 msk flytande honung
40 g vit choklad

Skär bananerna i mindre bitar. Mixa allt i mixern eller med stavmixer.

Riv chokladen på rivjärn. Häll upp i fyra höga glas och dekorera med den vita chokladen.

Bundt cake med Karamelltopping

Äppelkaka med sött nöttäcke

En äppelpaj med det lilla extra. För det passar alldeles utmärkt med nötter till äpplen. Pecannötter kan vara lite svåra att få tag på men det går lika bra med valnötter.

8 portioner
Pajdeg:
2 dl vetemjöl eller siktat dinkelmjöl
1 dl fullkornsvetemjöl eller fullkornsdinkelmjöl
150 g smör
2 msk socker
1 krm salt
2 msk iskallt vatten

fyllning:
4–5 äpplen
1 dl socker
1 msk mörk sirap eller lönnsirap
50 g smör
1 tsk vaniljsocker
3 dl pecannötter eller valnötter

Sätt ugnen på 200°. Kör mjöl, socker, smör och salt i matberedartillsatsen med kniven monterad. Tillsätt vattnet och kör lite till, bara så att degen går ihop. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i ca 30 minuter.

Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyftor.

Ta fram pajdegen ur kylskåpet och tumma ut den i en pajform eller springform. Förgrädda den i ca 10 minuter, gärna med folie över kanterna. Lägg ut äppelskivorna och nöt- terna i ett jämt mönster i pajen.

Smält smöret i en kastrull och blanda ner socker och sirap. Sänk värmen och sjud för- siktigt i ett par minuter. Ta kastrullen från värmen och blanda ner vaniljsockret. Fördela blandningen över äpplena och grädda kakan i 20 minuter.

Servera med vispad grädde eller yoghurt smaksatt med vanilj.

Bosch i "Mitt kök bakar" - Cheesecake

Chokladparfait med bär och nötter

Gott och enkelt att göra egen glass. Variera med mjölkchoklad för mildare smak, eller varför inte mintchoklad eller choklad med apelsin- smak. Satsen räcker till sex mindre och fyra lite större portioner.

4–6 portioner
4 äggulor
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
100 g mörk choklad, ca 70 %

Montera vispen i din köksmaskin. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker till ett vitt skum. Vispa grädden. Smält chokladen och blanda ner den i ägg- och sockersmeten. Blanda sedan i grädden.

Häll i fyra portionsformar eller i en stor skål och täck med plastfilm. Låt stå i frys tills den blir fast, det tar ca 4 timmar.

Ta fram parfaiten ca 20 minuter innan den ska serveras. Garnera gärna med några bär, hackade nötter eller t.ex. mynta.

Kanelbullar med glasyr

Jordgubbs- och yoghurtglass med myntasocker

Smal och nyttig fruktglass. Variera genom att byta de frysta jordgubbarna mot hallon, blåbär eller något annat bär. Eftersom man använder frysta bär blir det en glasskonsistens när man mixar med yoghurt.

4 portioner
1/2 dl socker
1/2 kruka grönmynta

Glass:
300 g frysta jordgubbar
3 msk socker
2 dl tjock grekisk yoghurt, 10 %
1/2 dl crème fraiche, 34 %

Börja med att köra socker och mynta i mixer eller med kniven monterad i matberedar- tillsatsen. Häll myntasockret i en skål medan du gör glassen. Lägg de frysta jordgubbarna i matberedartillsatsen med kniven monterad eller i en mixer. Gör du en mindre sats så går det även bra med stavmixer.

Tillsätt socker, yoghurt och crème fraiche och kör till en slät massa. Klicka i nygjorda glassen i fyra glas.

Strö över myntasockret och servera genast.

Lemon merengue pie

Bundt cake med karamelltopping (ca 12 bitar)

225 g smör
2 dl kaffe
1 dl kakao
4 dl vetemjöl
4 dl strösocker
11/2 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 dl gräddfil

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en form som rymmer minst 2 liter. Smält smör, kaffe och kakao i en kastrull, ställ åt sidan. Blanda vetemjöl, socker, bikarbonat och vaniljsocker i en skål. Vispa i smörblandningen, ägg och gräddfil i de torra ingredienserna. Vispa med elvisp till en jämn smet. Häll upp smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 55 minuter. Ta ut kakan och låt den vila ca 10 minuter. Vänd sedan upp den på ett fat och låt den svalna under formen.

Karamelltopping:
1/2 dl strösocker
1 msk vatten
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
25 g smör
Färska fikon och hallon

Smält socker och vatten i en kastrull till en karamell. Häll på grädde och sirap. Rör i smöret och koka ihop allt i några minuter till en caramellsås lite tunnare än kolasås. Låt caramellsåsen svalna helt. Sätt kakan på ett tårtfat ringla över caramellsåsen. Servera gärna kakan med färska fikon och hallon.

Chokladtårta

Prinsesstårta – White Lady (12 bitar)

Vit Prinsesstårta med ljuschokladtryffel och rårörda hallon.

Anslagsbotten
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en springform eller sockerkaksform ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker vitt och pösigt ca 10 minuter. Bland mjöl, potatismjöl och bakpulver och sikta i det och vänd ihop till en jämn smet. Fyll upp smeten i formen och baka av i ca 25 minuter. Ta ut kakan och vänd upp den på att fat, låt den kallna och skär upp i tre bottnar.

Ljus chokladtryffel
1/4 dl vispgrädde
100 g mjölk choklad, hackad
10 g smör, rumsvarmt

Lägg chokladen i en skål. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör om till en slät tryffel. Rör i smöret eller mixa med en stav mixer.

200 g hallon
½ dl strösocker

Rör ihop hallonen och strösockret.

Vaniljkräm
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 äggulor
1 1/2 msk maizena
1 1/2 msk strösocker
½ vaniljstång delad och urskrapad eller 1 tsk vaniljsocker
1/2 dl vispgrädde

Blanda alla ingredienser utom den sista grädden, i en rostfri kastrull och sjud under omrörning tills krämen tjocknar. Den får inte koka. Häll upp krämen i en bunke och lägg på plastfilm. Låt krämen svalna och tag bort vaniljstången. Vispa upp grädden och blanda ner den i den kalla krämen.

4 dl vispgrädde

Garnering

500 g vit marsipan

Lägg ihop tårtan. Lägg på ett lager med ljus chokladtryffel, lägg på en botten och lägg på nästa lager med rårörda hallon och vaniljkräm, lägg på den sista botten. Plasta in tårtan och ställ den kallt. Det är bra om tårtan får stå till sig ett par timmar i kylen innan man lägger på grädde och marsipan. Vispa grädden och kavla ut marsipanen. Täck tårtan med grädde och lägg på marsipan. Jämna till kanterna på marsipanen med en kniv och garnera med marsipanrosor och blad.

Garnera med marsipanrosor i vitt eller rosa, det går även bra att garnera tårtan med trädgårdsrosor och ett sidenband i passande färg runt tårtan!

Layer cake med vaniljfrosting & hallon

Vit chokladmousse med apelsinsallad

Len och god mousse tillsammans med friska apelsiner blir en bra kombination. Servera denna efterrätt som avslutning på en lättare måltid.

4 portioner
100 g vit choklad
2 ägg
2 msk socker
2 dl vispgrädde
2 apelsiner

Smält chokladen i vattenbad. Montera vispen i din köksmaskin. Vispa äggen mycket fluffiga med socker. vispa också grädden. Blanda ner äggsmeten i chokladen och tillsätt sedan den vispade grädden.

Blanda försiktigt men väl och fördela smeten i 4 portionsglas.

Skär skalen av apelsinerna så att du får bort det vita. Filéa apelsinerna eller skär dem i tunna skivor. Fördela apelsinerna över moussen och servera.

Morotskaka

Citronfluff med apelsinklyftor och mandelfras

Lemon curd är en tjock kräm med kraftig citronsmak. Utblandad i vispad grädde blir det milt och gott. Den krispiga mandeln smakar bra till.

4 portioner
1 dl mandelspån
1 dl havregryn
2 msk smör
2 msk socker
2 dl vispgrädde
4 msk lemoncurd
2 apelsiner

Stek mandelspån och havregryn smör och socker i en stekpanna. Det ska bli gyllen- brunt. Lägg hälften av mandelfraset i botten på fyra serveringsglas. Skala och filéa apelsinerna och lägg dem i skålarna.

Vispa grädden och lemon curden med vispen på mixerstaven eller med vispen monterad på din köksmaskin. Portionera ut i skålarna. Toppa med resten av mandelfraset. servera direkt eller låt stå en stund i kylskåpet.

Bullar

Marängtårta med grädde och frukt

Hemmagjord maräng blir mycket godare än den som finns att köpa i affären. Toppad med mycket vispad grädde och massor av frukt blir den en populär och läcker efterrätt.

8 portioner
3 äggvitor
1 kryddmått ättikssprit
1 1/2 dl socker
3 dl vispgrädde
frukt och bär t.ex. vindruvor, hallon och jordgubbar

Sätt ugnen på 175°. Montera vispen i din köksmaskin. Vispa äggvitorna tillsammans med ättiksspriten. För ett bra resultat, se

till att skålen är ren och torr. Vispa till ett hårt skum, det tar ett par minuter på högsta effekt. Tillsätt sockret, lite i taget och fortsätt vispa till massan är fast och lite glansig.

Lägg ett bakplåtspapper på plåten och rita en rund form med hjälp av en upp och ner vänd tallrik. Den bör vara ca 25 cm i diameter. Stryk sedan ut marängsmeten i den utritade formen.

Sätt in marängen i ugnen och sänk värmen till 125°. Grädda i ca 45 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt marängen svalna med ugns- luckan på glänt.

Vispa grädden och skär frukten i mindre bitar. Bred ut grädden på marängbottnen och dekorera med fruktbitarna och bären.

Päron och Lakritsbiskvier

Cheesecake med frukt

10 portioner

Botten:
10 digestivekex
100 g smör

Fyllning 1:
400 g philadelphiaost
3 ägg
1 dl socker

Fyllning 2:
4 dl crème fraiche, 34 %
1 msk vaniljsocker
1/2 dl florsocker
valfri färsk frukt eller färska bär

Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och mixa tillsammans med kexen med stavmixer eller i matberedartillsats med kniven monterad i din köksmaskin. Häll smulorna i en pajform eller springform och platta ut det hela i botten. Om du använder en springform kan det vara bra att isolera botten med smörpapper eller lägga en bit folie under formen i ugnen. Grädda botten i ca 7 minuter och sänk temperaturen i ugnen till 180° när du tagit ut formen.

Ställ formen åt sidan. Kör osten, ägg och socker

i matberedartillsats med kniven monterad eller mixa med stavmixer. Det ska bli till en slät massa. Häll den över kexbotten och grädda i ugnen ca 30 minuter. Ställ sedan kakan kallt så att den svalnar helt.

Blanda crème fraiche med vaniljsocker och flor- socker siktat genom en finmaskig sil. Bred ut blandningen på kakan som nu ska vara helt kall. Grädda i ca 7 minuter och låt sedan kakan bli kall innan servering. Dekorera med någon vacker frukt.

Valnötssnittar

Chokladmuffins med chokladbitar

Klassiska chokladmuffins är gott, här är de förgyllda med lite extra bitar av både vit och mörk choklad.

15 små eller 10 stora
150 g smör
2 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
50 g mörk choklad, 70%
50 g vit choklad

Sätt ugnen på 200°. Montera vispen på din köksmaskin. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Knäck sedan i ett ägg i taget och fortsätt vispa till en jämn smet. Tillsätt vaniljsocker och mjölk. vispa några sekunder till så att det blandas. Ta ur vispen ur bunken. Hacka de båda chokladsorterna i mindre bitar. Blanda de torra ingredienserna och chokladbitarna och rör ner i smeten med en slickepott eller slev.

Fördela smeten i formarna och grädda dem i mitten av ugnen i ca 15 min.

Hallongrottor

Chokladmousse med kardemumma

En perfekt avslutning på en god middag! Om du hittar hel kardemumma är det extra gott att använda det och stöta själv i mortel eller mala i kvarn.

4 portioner
100 g mörk choklad, ca 70 %
2 ägg
2 msk socker
1 tsk malen kardemumma
2 dl vispgrädde

Smält chokladen i vattenbad eller i mikro. Montera vispen på din köksmaskin. Vispa äggen mycket fluffiga med socker och kar- demumma. Vispa också grädden. Blanda ner äggsmeten i chokladen och tillsätt sedan den vispade grädden.

Blanda försiktigt men väl och fördela smeten i 4 portionsglas. Servera direkt med lite riven choklad eller strössel över ytan.

Om du vill göra moussen i förväg går det bra att förvara den i kylskåpet. Den bör dock stå framme minst en timme i rumstemperatur före servering.

Estelles frestelse

Gino – frukt gratinerad med vit choklad

Den här efterrätten är alltid en fullträff! Variera med olika frukter beroende på årstid. Har du tid att ställa in formen i frysen ungefär en timme innan tillagning så blir chokladen extra krispig.

4 portioner
500 g jordgubbar
2 bananer
4 kiwi
saften från en lime
100 g vit choklad

Sätt ugnen på 200°. Skiva jordgubbar, banan och kiwi i lika stora bitar och lägg

i en ugnsfast form. Pressa saften från en lime över frukten. Montera den vändbara rivskivan med den fina sidan på din köks- maskin. Riv den vita blockchokladen och strö över frukten.

Gratinera i ugnen i ca 10 minuter tills den vita chokladen fått fin färg. servera med vaniljglass.

Bosch & Risenta - Mandelmassebollar

Apelsinsoppa med exotiska frukter

Frisk soppa fylld av nyttigheter. En alldeles förträfflig soppa att servera under vinterhalvåret när vi behöver extra vitaminer.

4 portioner
6 dl pressad apelsin (ca 10 apelsiner)
2 msk potatismjöl
1/2 dl vatten
2–3 msk florsocker
4 kiwifrukter
1 mango
6 physalisfrukter
1/2 liter vaniljglass

Montera citruspressen på din köksmaskin. Pressa apelsiner så att det blir 6 dl juice. Blanda ut potatismjölet i vattnet. Häll apelsinjuicen i en kastrull och koka upp. Häll i vattnet med potatismjölet under omrörning precis när apelsinjuicen kokar. Ta kastrullen från värmen och låt den sedan bli kall. Antingen i vattenbad eller i kylskåpet. Smaka av med florsocker.

Häll upp soppan i en stor skål eller i tallrikar. Skala kiwi och mango. Skär frukterna i klyf- tor. Dela physalisfrukterna. Lägg ner frukterna i soppan. Servera gärna soppan med vaniljglass.

Bosch & Risenta - Banan och blåbärskaka

Pärontartelett med ingefärsglasyr

Päron och ingefära är en alldeles utmärkt kombination. Om man lägger päronskivorna i ett vackert mönster så blir det en fröjd inte bara för gommen utan även för ögat.

8 portioner
Pajdeg:
2 dl vetemjöl eller siktat dinkelmjöl
1 dl fullkornsvetemjöl eller fullkornsdinkelmjöl
2 msk socker
150 g smör
1 krm salt
2 msk iskallt vatten
4 stora fasta päron
50 g smör
2 dl ingefärsmarmelad
(eller 2 dl apelsinmarmelad och 2 tsk malen ingefära)

Sätt ugnen på 200°. Kör mjöl, socker, smör och salt i matberedartillsatsen med kniven monterad i din köksmaskin. Tillsätt vattnet och kör lite till, bara så att degen går ihop. Lägg degen i en plast- påse och låt den vila i kylen i ca 30 minuter.

Skala och kärna ur päronen och skär dem i tunna skivor för hand. Ta fram pajdegen ur kylskåpet och kavla ut den till en så rund form som möjligt, ca 4 mm tjock. Lägg den på en plåt klädd med bakplåtspapper. Lägg ut päronskivorna i ett snyggt mönster men lämna några cm längs kanterna.

Smält smöret i en kastrull och blanda ner marmeladen. Sänk värmen och sjud försiktigt i ett par minuter. Ta kastrullen från värmen och fördela blandningen över päronen. Vik upp kan- terna, tryck ett randigt mönster med en gaffel och grädda i ca 30 minuter. Om päronen ser ut att släppa mycket vätska så kan man när det åter- står ca 10 minuter ta ut plåten och försiktigt hälla bort vätskan. Då blir pajen frasigare.

servera med en kula vaniljglass, en klick crème fraiche eller en klick vispad grädde.

Bosch i "Mitt kök bakar" - Chokladcupcakes

Morotskaka med glasyr

De rivna morötterna gör kakan saftig och god. Den krämiga glasyren med smör och färskost är smaksatt med lite citron och smakar bra till.

12 portioner
300 g morötter
2 dl fruktsocker
2 dl rapsolja
3 ägg
3 1/2 dl siktat dinkelmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
2 tsk kanel
100 g philadelphiaost, 24 %
30 g smör, rumsvarmt
2 dl florsocker

Sätt ugnen på 175°. Montera vändbara rivski- van med den fina sidan på din köksmaskin. riv morötterna fint. rör i hop alla torra ingredienser i en stor skål. Blanda sedan ner övriga ingredienser och blanda väl. Klicka ner smeten i en smord form. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Låt svalna på galler.

sikta florsocker genom en finmaskig sil ner i en skål. Tillsätt philadelphiaosten och smöret och mixa med stavmixer eller blanda med en gaffel. Bred glasyren över kakan. Dekorera eventuellt med kanel.

Bosch i "Mitt kök" - Blixtsnabb björnbärsglass med mynta

Pannkaka med bär- och vaniljkräm

Alla barns favoritefterrätt, stora som små! Här har den blivit lite matigare med fibrer i form av hälften fullkornsmjöl. Bra för magen och hälsan!

4–6 portioner
3 ägg
5 dl mjölk, 3 %
1 1/2 dl siktat dinkelmjöl
1 1/2 dl dinkelmjöl, fullkorn
lite salt
smör att steka i

Att servera till:
2 dl kesella, 10 %
100 g blåbär och hallon, färska eller frysta
1 tsk vaniljsocker
flagad mandel

Montera vispen på din köksmaskin. Knäck äggen i skålen och tillsätt hälften av mjölken. Vispa och tillsätt mjölet. Vispa ordentligt till en jämn smet. Häll i resten av mjölken och salt. Lägg en liten klick smör i pannan och grädda pannkakorna.

Blanda bären i kesellan och smaka av med vaniljsocker.

Bosch i "Mitt Kök" - Rulltårta med rabarberkompott och kardemumma

Vaniljbullar

En klassiker bland bullar. Går hem i alla åldrar och vid en mängd olika tillfällen. På barnkalas, kaffekalas, utflykt och på en helt vanlig fikastund.

40 styck
100 g smör
4 dl mjölk
50 g jäst
1 dl vit sirap
2 krm salt
ca 14 dl (ca 840 g) vetemjöl

40 pappersformar

fyllning:
25 g smör
5 msk vaniljsocker

pensling:
20 g smör
strösocker

Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37°. Montera degkroken på din köksmaskin. Smula sönder jästen i bunken, tillsätt lite av degspadet. Kör maskinen några sekunder tills jästen har lösts upp. Slå på resten av det ljumma spadet. Tillsätt salt, vit sirap och mjöl lite i taget. Arbeta degen smidig, så det lossnar från bunkens kanter. Låt degen jäsa på dragfri plats i 30 min.

Sätt ugnen på 250°. Rör ihop smör och vaniljsocker till en jämn smet. Placera ut pappersformarna på plåtar. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den till en blank och smidig deg. Dela den i två delar och kavla ut den till en rektangel. Bred på fyllningen. Rulla ihop varje deg till en lång rulle. Dela varje rulle i 20 lika stora delar. Ställ dem i formarna och låt dem jäsa i 20–30 min.

Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter. Bullarna är klara när de har fått en gyllenbrun färg. Smält smöret i en kastrull. Pensla de nygräddade bullarna med smält smör och doppa dem i socker.

Bosch & Risenta - Ingefärskex