Användning av cookies.

Vår webbplats använder cookies för att du ska kunna lägga varor i kundvagnen, boka en tekniker online och för att vi ska kunna samla in anonym statistik för att hjälpa oss förbättra webbplatsens funktion. Ignorera detta meddelande om du vill fortsätta. Klicka på länkarna nedan om du vill se mer information om de cookies vi använder och hur du hanterar dina inställningar.
Fortsätt> Sekretess> Ändra dina inställningar för cookies> Mer information om cookies
 



Säker matförvaring.

Med våra kylar och frysar kan du vara säker på att maten förvaras på bästa sätt. Råvarorna håller sig fräscha mycket längre och behåller näringsämnen och vitaminer. Du slipper handla lika ofta vilket är bra för plånboken. Men det är smart även av andra anledningar. Du bidrar till en bättre miljö tack vare att matsvinnet minskar.

Tips och tricks

Till toppen av sidan
Bra:

Bra:

Förvaringslåda för längre hållbarhet.

CrisperBox är en låda med möjlighet att ställa in grad av fuktighet som håller frukt, sallad och grönt fräscht och krispigt längre. Med avdelare så inte frukt och grönt tar smak av varandra.

Till toppen av sidan
Bättre:

Bättre:

Speciellt för kött och fisk.

ChillerBox är en zonsom håller 2-3 grader lägre temperatur än övriga kylen. Temperaturstyrt luftflöde kyler snabbt ned matvarorna.

Se film om ChillerBox
Till toppen av sidan
Ännu bättre:

Ännu bättre:

Dubblar hållbarheten för frukt/grönt.

HydroFresh är en låda med perfekt luftfuktighet och temperatur för frukt och grönt. Håller dem fräscha dubbel så lång tid som i ett vanligt kylskåp.

Se film om HydroFresh
Till toppen av sidan
Bäst:

Bäst:

Optimal förvaring av färskvaror.

VitaFresh temperaturzon förlänger hållbarheten på kött, fisk, frukt och grönt med upp till tre gånger jämfört med vanligt kylskåp. Håller en temperatur på 0-1°C, med reglerad luftfuktighet.

Se film om VitaFresh
Till toppen av sidan
Tips och tricks

Tips och tricks

Ha inte för varmt i kylskåpet.

Ställ in temperaturen i kylskåpet på max 4°C, vi rekommenderar 2–4°C för bästa förvaring av råvaror. Kött, fisk och skaldjur ska inte förvaras i högre temperaturer än 4°C, gärna lägre. Om kylskåpet har kylfläkt fördelas kylan jämnt i skåpets öppna del och du kan placera varorna fritt. Utan kylfläkt behöver du tänka på att det är varmast högst upp i kylskåpet och i kylskåpsdörren. Kallast är det längst ner i den öppna delen.

Till toppen av sidan

Placering av mat (för kylskåp utan kylfläkt). 

- Övre delen av kylskåpet (4° och 6°C): Detta är det varmaste området: Optimal förvaring av ost, yoghurt, grädde och smör.

- Nedre del av kylskåpet (mellan 0° och 4°C): Detta är platsen som är dedikerad till grönsaker, sallad och frukt. Om grönsakslådan har en luftfuktighetsreglering, se till att använda den. Denna funktion kan förlänga hållbarheten på din mat markant.

- Övre delen av dörren (mellan 4° och 8°C): Optimal förvaring av ägg och smör.

- Nedre delen av dörren (mellan 4° och 6°C): Optimal förvaring av sylt, kryddor, mjölk och dryck.

Till toppen av sidan

Töm fruktskålen.

Lite synd på den vackra fruktskålen men faktum är att apelsiner, päron, äpplen, vindruvor, bär och jordgubbar trivs bäst i kylskåpet. I samma temperatur trivs morötter, rädisor, kål, sallad, lök, färska bönor, svamp, vitlök, sparris och spenat. Tomater däremot, de förvarar du bäst utanför kylen – de smakar så mycket mer då. Förvara gärna potatis och lök ihop. Det gör att potatisen håller längre. Och svamp ska förvaras luftigt i pappåse, aldrig i plastpåse.

Till toppen av sidan

Håll nere energiförbrukningen.

Om du tinar dina frysta matvaror i kylen så blir kvaliteten och konsistensen bättre jämfört med om du tinar dem i rumstemperatur eller nedsänkt i varmt vatten. Dessutom hjälper du kylskåpet att reducera energiåtgången tack vare att maten avger kyla. Tänk också på att låta varm mat och dryck svalna innan du placerar dem i kylskåpet samt att inte hålla dörren öppen för länge för att hålla nere energiförbrukningen. Vill du snabba på kylningen innan de ställs in så ställ ut i förslutna kärl utomhus eller sänk ned i kallt vatten i diskhon.

Till toppen av sidan

Håll ryggen fri och ge en täckmantel.

Se till att din mat inte kommer i kontakt med bakväggen av kylskåpet, då finns det risk att luftflödet hindras samt att maten fryser eftersom det är minusgrader i bakväggen. För att mat och livsmedel ska behålla sin fulla smak, färg och friskhet så är det viktigt att du täcker den med plast eller placerar i burkar med lock.

Till toppen av sidan

Rengöring av kylskåpet.

Regelbunden rengörning av kylskåpet är viktig för din matsäkerhet. För att förhindra tillväxt av bakterier, behöver man rengöra kylskåpet minst en gång i månaden.

 
Online Survey