
Kylskåp i Serie 8 – bästa valet för dina råvaror. Och din hälsa.
Våra kylskåp i Serie 8 är utrustade med vårt bästa fräschhetssystem, VitaFresh pro. Det håller maten fräsch upp till tre gånger längre med temperaturer från -1 °C till +3 °C, samtidigt som fuktigheten hålls på en optimal nivå. Kombinationen av temperatur och fuktighet hjälper till att bevara alla aromer, näringsämnen och värdefulla vitaminer i dina färskvaror. Det gör det lättare än någonsin att äta nyttigt, med massor av färsk frukt och grönsaker varje dag.

En hälsosam livsstil börjar inifrån. Glänta på dörren till ett kylskåp i serie 6.
Våra kyl/frysar i Serie 6 har allt du behöver för att leva ett hälsosamt liv. Du får en massa utrymme för färskvaror, drycker och till och med stora skålar och bunkar, men även den teknik som behövs för att förvara alltsammans på bästa sätt. VitaFresh plus är ett fräschhetssystem som säkerställer idealiska förvaringsförhållanden och ser till att fisk, kött, frukt och grönsaker håller sig färska dubbelt så länge. Det gör att kyl/frysarna i Serie 6 inte bara är optimala för din mat, utan också för dig.

Kylskåp i Serie 4 – platsen där allt håller längre.
Våra kylskåp i Serie 4 med fräschhetssystemet VitaFresh och ett stort förvaringsutrymme garanterar idealiska förvaringsförhållanden för färskvaror, frysvaror och drycker. Du kan vara säker på att färsk mat håller sig längre jämfört med om de förvarats i en konventionell låda i kylen, vilket gör det lättare för dig att äta hälsosamt och varierat.
Sortiment
Förstahandsvalet varje gång. Våra flexibla kylskåp i Serie 8, Serie 6 och Serie 4 med 60 cm bredd.
Alla modeller med VitaFresh har en sak gemensamt: de är perfekta för att hålla mat fräsch och bevara dess näringsinnehåll. Behöver du ett kylskåp med det bästa fräschhetssystemet eller vill du ha utrymme och flexibilitet? Du kan vara säker på att du hittar exakt rätt modell i vårt sortiment.
Serie | 4 | Serie | 6 | Serie | 8 | |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
Volym | 384–505 l | 384–505 l | 410–480 l |
Dimensioner | Höjd: 186 cm/193 cm/203 cm | Höjd: 186 cm/193 cm/203 cm | Höjd: 193 cm/203 cm |
Frysavdelning | under | under | under |
Display | LED-display | Stor LCD-display | Stor LCD-display |
Belysning | LED-toppbelysning | LED-spotbelysning & ljusslinga på sidan | LED-spotbelysning & ljusslinga på sidan |
Fräschhetssystem |
VitaFresh: - Optimala temperaturinställningar på cirka 0°C - Grönsaks-/fruktlåda: 2 fuktighetsinställningar - Fisk-/köttlåda: två uttagbara lådor med FlexChiller |
VitaFresh plus: - Optimala temperaturinställningar på cirka 0°C - Grönsaks-/fruktlåda: 2 fuktighetsinställningar - Fisk-/köttlåda: två uttagbara lådor med TabletChiller |
VitaFresh pro: - Exakta temperaturinställningar mellan -1 °C och +3 °C - Grönsaks-/fruktlåda: 3 fuktighetsinställningar - Fisk-/köttlåda: en stor låda med torrzon |
Kylskåp i Serie 4 med VitaFresh
|
Kylskåp i Serie 6 med VitaFresh | Kylskåp i Serie 8 med VitaFresh |

Hur ska maten förvaras?
Vilka livsmedel trivs kallt respektive svalt? Vilka råvaror ska förvaras fuktigt respektive torrt? Finns det mat som inte hör hemma i kylskåpet?
Antal dagar som råvarorna behåller sin fräschhet enligt sensorisk analys samt mikrobiologiska tester utförda av externa centret CNTA.
(National Centre for Technology and Food Safety). April 2016
VitaFresh Pro-låda |
VitaFresh Plus-låda |
VitaFresh hylla |
Konventionell grönsakslåda/hylla vid 4 °C |
|
Sallad | 19 | 12 | 9 | 4 |
Spenat | 15 | 11 | 7 | 5 |
Broccoli | 46 | 29 | 20 | 5 |
Morötter | 74 | 59 | 19 | 20-40 |
Svamp | 20 | 18 | 9 | 2-3 |
Jordgubbar | 14 | 12 | 10 | 1-2 |
Hallon | 14 | 14 | 12 | 2 |
Körsbär | 13 | 13 | 11 | 6 |
Vindruvor | 55 | 40 | 22 | 3-5 |
Laxfile | 7** | 6** | 6*** | 1-2 |
Biff | 5** | 6** | 5*** | 1-3 |
** Inställd på 0°C för fisk och kött-råvarorna
*** Inställd på 1-2,1 °C för fisk och kött-råvarorna
Sensorisk analys är en vetenskaplig metod som mäter, analyserar och tolkar reaktioner och egenskaper hos livsmedel som de upplevs med våra sinnen.
För varje dag som testet pågick så bedömdes färg, textur och lukt enligt en Quality Index-metod. (Q.I). Tekniska sensorer registrerade temperatur och fuktighet men kvaliteten på råvarorna bedömdes av en panel bestående av sju stycken väl erfarna forskare från det externa centret CNTA. Observera att de olika råvarorna fortfarande var ätbara efter att testpatrullen ansåg att de förlorat sin fräschet.