En riktigt god pastarätt med rödbetor, citronsmör och rosmarin.
Ingredienser för fyra personer
350 g rödbetor
2 vitlöksklyftor
1 tsk olivolja
1 kvist rosmarin
100 g ricotta
100 g riven pecorino-ost
1 äggula
1 stänk citronsaft
Salt och peppar
För degen
300 g durumvetemjöl
1 tsk salt
2 ägg + 1 äggula
2 tsk olivolja
För såsen
150 g smör
8 filéade citronklyftor
2 kvistar nyhackad rosmarin
Tid
Förberedelser: 60 min
Vilotid för degen: 30 min
Tillagningstid: 20 min
Gör så här:
Skala rödbetorna och skär i små kuber. Skala och hacka även vitlöken. Hetta upp olivolja i en panna och bryn vitlöken försiktigt. Tillsätt de hackade rödbetorna och 3 msk vatten och låt koka ca 12 minuter. Låt svalna något. Blanda rödbetorna med hackad rosmarin (ta inte med den hårda stjälken utan enbart bladen), ricotta, 50 g pecorino, 1 äggula, citronsaft, salt och peppar. Spara äggvitan!
Blanda ihop mjöl, salt, 2 ägg och olja till en smidig deg. Mängden mjöl kan variera beroende på äggens storlek. Linda in degen i plastfolie och låt vila minst 30 minuter. Kavla ut pastan tunt. Om du har en Bosch pastamaskin så använd läge 6 på maskinen.
Skär ut 8 cm cirklar med hjälp av en kakform. Lägg 1 tsk fyllning på varje cirkel. Pensla kanterna med äggvita, vik ihop och pressa ihop kanterna med en gaffel. Lägg på en bakplåt med mjölad kökshandduk.
Koka upp en stor kastrull saltat vatten. Låt raviolin glida ned i det kokande vattnet. Sänk temperaturen på hällen något och koka i ca 6 minuter, tills pastan är al dente. Smält smöret på låg värme i en liten kastrull. Tillsätt citronklyftorna.
Servera raviolin med citronsmöret, pecorino och hackad rosmarin.