Steg-för-steg förberedelse av ugnen.
Tänk på din nya ugn som en fin köttbit. Den har stor potential men behöver rengöras och förberedas innan den är redo. Vi guidar dig genom hur du får den – och håller den – i toppskick för perfektion.
		
	Torka av rätt vid ugnsrengöring.
Trots ny från fabriken är din ugn ännu inte matvänlig. Insidan av din apparat behöver torkas av för att ta bort det skyddande oljelagret som används i tillverkningsprocessen och andra kemikalier. Galler, plåtar och formar bör också tvättas noggrant med såpvatten och en disktrasa eller mjuk borste. Slutligen, värm upp den tomma apparaten för att bränna bort kemiska rester och bli av med den nya ugnslukten. Se din bruksanvisning för detaljerade instruktioner om denna process.
		
	Renlighet är nära kopplad till god smak.
Lite omtanke håller din ugn i gott skick. Att rengöra spill och stänk när ugnsutrymmet har svalnat förhindrar att de bakas fast eller blir en brandfara. Dessutom är en fläckfri ugn en effektiv ugn eftersom den kan fördela värme för jämnare bakning. Ingen vill att dagens tårta ska ha en doft av gårdagens stek eller curry. Tänk på följande punkter när du tar itu med fett eller smuts och konsultera din manual för tips om rengöring av din specifika modell.
- Undvik starka kemikalier och använd endast rekommenderade rengöringsmedel och redskap.
 - Använd aldrig slipande svampar för ugnsrengöring, eftersom detta kan skada ytan.
 
Bästa tillagningsformen? Följ ugnsfunktionen.
Ny teknik, nya trick. Det betyder att du kan hitta små skillnader i dina gamla favoritvärmefunktioner eller ha nya, som PerfectBake, PerfectRoast köttermometer, Tillsatt ånga eller AutoPilot. Att utforska. Som ett resultat kommer saker som du tidigare haft problem med nu att bli perfekta varje gång. För att hjälpa dig få ut det mesta av din nya ugn, går vi igenom de grundläggande värmeinställningarna och vad de är bäst för.
		
	 3D/4D varmluft. 
 Fläkten fördelar jämnt värme från det ringformade värmeelementet i bakväggen så att det är möjligt att baka eller steka på en eller flera nivåer. 
		
	 Över/under värme. 
 Värme avges jämnt från ovan och nedan för att ge utmärkta resultat vid traditionell bakning eller stekning på en nivå. Denna typ av värme är särskilt bra för tårtor med fuktiga toppings. 
		
	 Mild varmluft. 
 Laga utvalda rätter försiktigt på en nivå utan förvärmning. Fläkten fördelar jämnt värmen från det ringformade elementet i bakväggen. Maten tillagas i faser med hjälp av restvärme. Håll alltid apparatens dörr stängd när du lagar mat. Denna typ av värme används för att bestämma energiförbrukningen i luftrecirkulationsläge och energiklass. 
		
	 Luftfritera. 
 Tillaga tills krispig, på en nivå med lite fett. Särskilt lämplig för mat som vanligtvis friteras i olja, t.ex. pommes frites. Fläkten cirkulerar värmen från grillelementet runt maten med hög hastighet och avluftningen sker mer intensivt. 
		
	 Mild över/under värme. 
 Värme avges ovanifrån och nedan för att försiktigt laga utvalda rätter. Denna typ av värme används för att mäta energiförbrukningen i det konventionella läget. 
		
	 Cirkulerad luftgrillning. 
 Stek fågel, hela fiskar eller större köttstycken. Grillelementet och fläkten slås på och av växelvis. Fläkten cirkulerar den varma luften runt maten. 
		
	Full yta grill.
Grilla mat som biff och korv, gör rostat bröd eller gratinera mat. Hela området under grillelementet blir varmt. 
 Grillinställningar: 1 = låg, 2 = medel, 3 = hög. 
		
	Centralt grill.
 Tillaga små mängder, som biff och korv, gör rostat bröd eller gratinera små mängder under grillens centrala område. 
 Grillinställningar: 1 = låg, 2 = medel, 3 = hög. 
		
	 Pizzainställning. 
 Bottenelementet och det ringformade elementet i bakväggen lagar pizza eller mat som kräver värme från nedan. 
		
	 Intensiv värme. 
 Förbered rätter med en krispig botten med värme som avges ovanifrån och mer intensivt nedifrån. 
		
	 Långsam tillagning. 
 Tillaga långsamt och försiktigt brynta, möra köttbitar i öppen kokkärl. Låg temperaturvärme avges jämnt ovanifrån och nedan. 
		
	 Torka mat. 
 Torka örter, frukt eller grönsaker. 
		
	 Bottenvärme. 
 Värme produceras från nedan för slutlig bakning eller tillagning i ett vattenbad. 
		
	 Hålla varm. 
 Hålla tillagad mat varm. 
		
	 Tallriksvärme. 
 Förvärm kokkärl. 
		
	 Avfrosta. 
 Avfrosta fryst mat försiktigt. 
		
	 Återuppvärmning. 
 Återuppvärm försiktigt tallrikar och bakade varor med ånga så att maten inte torkar ut. 
		
	 Ånga Plus. 
 Ånga grönsaker, kött, fisk och spannmål försiktigt. Även lämplig för att pressa frukt och blanchera mat. För att minska tillagningstiden, ånga mer robust mat över 100°C. 
		
	 Jäsning av deg. 
 Jäs jästdeg betydligt snabbare än vid rumstemperatur och ytan på degen torkar inte ut.