En italiensk vegetarisk pastarätt från Puglia.

4 portioner

400 g orecchiettepasta
200 g basilika
2 msk citronjuice
1 vitlöksklyfta
60 g pinjenötter
50 g parmesan + lite extra för servering
1 dl olivolja
1 mogen avokado
Salt
Svartpeppar grovmalen

Tillagningstid
Förberedelser: 12 min
Tillagning: 10 min

  • Koka upp vatten och salt i en stor kastrull och koka pastan al dente enligt förpackningens anvisningar. Spara ca en dl pastavatten när pastan kokat klart.
  • Skölj basilikan och torka gärna i en salladsslunga eller med ren kökshandduk.
  • Rosta pinjenötterna i en teflonpanna tills deras doft har utvecklas och de är lite ljust bruna.
  • Lägg pinjenötterna tillsammans med övriga pestoingredienser i en mixer och mixa ihop ordentligt.
  • Lägg den heta pastan i en förvärmd skål och blanda i avokadopeston och lite av pastavattnet. Servera med nymalen svartpeppar och lite riven parmesanost.
Svart skål med grön pasta toppad med ost och örter bredvid gaffel och kryddor
MyBosch ikon för att få åtkomst till Bosch-tjänster
Prova dina nya Bosch vitvaror hemma i 100 dagar.

Vi vill vara säkra på att du blir nöjd, annars får du lämna tillbaka produkten. Bli medlem i MyBosch och registrera din nya Boschprodukt senast två veckor efter inköp och du får 100 dagar på dig att ta reda på om du är 100% nöjd.

Bosch serviceikon för kundsupport och hjälp
Behöver du service?

Av oss får du pålitlig service – före och efter köpet!

0771 – 19 70 00

BSH-Service-SE@bshg.com

Bosch Experience-ikon som ger insikter om varumärket
Upplev Bosch

Upplev kvalitet, prestanda och pålitlighet.

Hitta en Bosch-återförsäljare ikon i den globala navigeringen
Hitta en återförsäljare

Hitta en återförsäljare eller serviceverkstad nära dig!