Gör vårfint hemma. Just nu har vi 20% rabatt på utvalda dammsugare, tvättmaskiner, torktumlare och diskmaskiner. Medlemmar i MyBosch får ytterligare 10% rabatt.
Gäller t.o.m. 5 maj 2024.
Köp här!Många älskar att laga mat och baka. Och tycker om att vara i köket. Men ibland kan även den bäste begå misstag och därför har vi listat de tio vanligaste köksmisstagen och tips på hur du kan undvika misstag. Så att det fortsätter att kännas kul i köket.
Se till att köttet är rumstempererat innan tillagning och låt det sedan vila några minuter före servering. Då förhindrar du att köttsaften rinner ut, vilket kan göra köttet torrt.
Vi vet alla att man äter även med ögonen, så även utseendet på frukostägget spelar roll. Om har för hög värme när du steker ägg blir ytan bubblig. Stek därför på medelhög temperatur för bästa resultat.
Använd aldrig hett vatten när du bakar med jäst, eftersom temperaturen dödar jästen och degen kan inte resa sig. Fingerljummet vatten räcker.
Att smälta choklad kräver varsamhet, eftersom den inte tål för höga temperaturer. Låt chokladen värmas upp långsamt under omrörning, annars blir den lätt grynig. Säkrast är vattenbad eller i mikrovågsugn på svag värme.
För att få ett knaprigt resultat måste du använda en panna som är tillräckligt stor, eller steka i omgångar. Om du lägger i för mycket lök samtidigt blir den för mjuk, så stek hellre lite i taget.
Vill du ha ett fluffigt potatismos ska du mosa för hand. Om du använder elvisp eller matberedare kan moset bli kletigt, då stärkelsen i potatisen bryts ner. Därför bör du använda en potatispress eller potatisstöt om du vill ha ett fluffigt mos och en elvisp eller matberedare när du vill åt ett krämigare resultat.
Se till att du använder en tillräckligt stor kastrull, annars klibbar spagettin ihop. För bästa resultat kan du använda en speciell spagettikastrull med insats som fungerar som ett durkslag eller sil.
Se till att blanda smeten noggrant, annars reser sig inte dina muffins som de ska. Torra ingredienser ska blandas för sig och sedan i sin tur blandas med de andra ingredienserna. Blanda mjölblandningen tills det inte längre syns. Smeten ska ha en jämn konsistens och färg.
Om du använder kallt smör blir pajdegen allra bäst. Kylskåpskallt smör och iskallt vatten gör pajskalet extra frasigt.
Vispa inte grädden för länge, då blir det smör. När du vispar med elvisp ska du köra på lägsta hastighet, eftersom det ger en stabil grädde som inte är för hård.