En hemmagjord vegansk chokladglass som smakar som en dröm och görs enkelt i din VitaBoost.
INGREDIENSER:
Glass: 400 ml Kokosmjölk, 1 dl Cashewnötter, 1/2 dl kakao, 10 st Dadlar, 1 tsk vaniljpulver
Till chokladdopp:
• Dadlar, 7 st
• Kakaosmör, 125 g
• Eko kakao, 1 dl
• Kardemumma (kan bytas till vaniljpulver), 2 tsk
• Kokosolja, 1 msk
Topping:
• Hackade cashewnötter
• Quinoapuffar
GÖR SÅ HÄR:
1. Mixa alla glassingredienser i din VitaBoost och häll ner i glassformarna eller i en stor form.
2. Ställ i frysen 6-8 timmar.
3. Smält kakaosmöret i vattenbad samtidigt som du mixar dadlarna till chokladdoppet och kokosoljan så slätt det går.
4. Ställ fram två koppar där du häller upp kakaosmöret, lika mycket i varje kopp.
5. Häll ner kakao i ena koppen för mörk choklad och kardemumma eller vaniljpulver i den andra för vit choklad.
6. Ta fram glassen och gör chokladdoppen genom att snabbt doppa glassen i kopparna eller ringa den över glassen.
7. Doppa sedan snabbt ner glassen i fat med nötkross/quinoapuffar eller strössla på innan chokladen stelnar.