Vårkampanj - upp till 30%

Gör vårfint hemma. Just nu har vi 20% rabatt på utvalda dammsugare, tvättmaskiner, torktumlare och diskmaskiner. Medlemmar i MyBosch får ytterligare 10% rabatt.

Gäller t.o.m. 5 maj 2024.

Köp här!
VÅRKAMPANJ
Gå till innehåll
Hushållsapparater och vitvaror
Logga in/Registrera dig

Ta kött, fisk och grönsaker till nästa nivå med grymma marinader.

Marinering ger extra smak

Här har du allt du behöver veta om marineringstekniken som gör att du får ut max av din grillning. Först: För att det ska bli riktigt bra behöver du rätt grejer och rätt kunskaper. Att marinera kött, fisk och grönsaker innan man tillagar dem tar fram härliga smaker och nyanser. Förutom olja och kryddor har oftast marinader en syrlig bas, såsom citron och vinäger, eller en bas med enzymer som bryter ner proteiner (exempelvis ananas, kiwi och ingefära). Att marinera tar verkligen maten till nästa nivå. Men det kräver lite förberedelser.

Ingredienser i marinad

Det behöver inte ta evigheter.

Visste du att du kan marinera snabbare och bättre med hjälp av vakuum? Faktum är att med vakuum går det så fort att du kan marinera din mat samma dag som du ska tillaga den.

Med Bosch vakuumförvaring får du smidiga verktyg som hjälper dig att marinera med vakuum. Ett sådant exempel är Bosch stavmixer med vakuum-funktion.Med ett snabbt klick förvandlas den från en vanlig stavmixer till en vakuum-maskin. Du behöver inte längre förbereda din marinad dagen innan tillagning. Marinera och vacka bara din mat och lägg den i kylen ett par timmar så är du redo. Tack vare trycket som uppstår i vakuum går det så mycket snabbare. Allt tack vare en liten stavmixer. En annan stor fördel med den här lilla maskinen är att den är busenkel att rengöra när du är klar.

Så länge behöver du marinera.

Och nu över till marinaden.

Innan du kan börja vacka något måste du göra en god marinad. Bosch matberedare, stavmixers och blenders hjälper dig hacka, mixa och blanda ihop dina favoritingredienser – oavsett om det är färska kryddor, hela pepparkorn, oljor eller juicer. Tänk på att när du marinerar med vakuum så blir smakerna mer intensiva, så ta lite mindre chili och vitlök än du vanligtvis skulle ha gjort.

Marinera med vakuum för intensivare smaker

Låt smakerna ta plats. Här närmare bestämt.

Den sista nyckeln till en bra marinering är förvaringen. Bosch vakuumförvaring ger dig perfekta behållare för ändamålet. Matlådorna är gjorda av Tritan utan BPA, är lukt och smakresistenta och går utmärkt att diska i diskmaskinen.

Här får du två recept på goda marinader. Ett för dig som gillare kött och ett för dig som föredrar grönsaker:

Marinad för entrecote.

60 ml vatten

25 ml mörk soya

75 ml Bourbon

2 matskedar Worcester sauce

2 teskedar citronsaft

1 matsked farinsocker

Salt och peppar efter smak

Marinerad Aubergine.

600g aubergine

4 lagerblad

300ml vit vinäger

150g salt

1 chili

¼ tesked oregano

200ml olivolja

750ml vatten

5 pepparkorn

Nu behöver du bara bra väder och ett gott sällskap– bon appétit!

För mer information och tips om hur Bosch vakuumförvaring kan ta din matlagning till nästa nivå, välkommen till vår vakuumsida.

Läs mer om vakuumförvaring