Vårkampanj - upp till 30%

Gör vårfint hemma. Just nu har vi 20% rabatt på utvalda dammsugare, tvättmaskiner, torktumlare och diskmaskiner. Medlemmar i MyBosch får ytterligare 10% rabatt.

Gäller t.o.m. 5 maj 2024.

Köp här!
VÅRKAMPANJ
Gå till innehåll
Hushållsapparater och vitvaror
Logga in/Registrera dig

Recept: Hembakt tunnbröd på induktionshäll.

Polar bread on teppanyaki

Tunnbröd tillagat på induktionshäll

Tunnbröd är ett svenskt bröd som passar till både söt och salt mat. Många känner till varianten Polarbröd, men vårt bröd innehåller mindre fett och socker, samt mer fullkornsmjöl. Här använder vi hela det stora, rektangulära flex-området på hällen, samt den stora teppanyakin (tillbehör) som en stekplatta.

Polar bread on teppanyaki

Tunnbröd

Ingredienser, för 5 stora bröd:
25 g smör
5 dl mjölk
25 g jäst
1 msk sirap eller socker
1/2 msk salt
150 g fullkornsrågmjöl
600 g vetemjöl
1 tsk hjorthornssalt

Funktioner som används:
FlexInduction ger en jämn och stabil värme över hela den rektangulära zonen och är perfekt för den tjockbottnade teppanyaki-plåten.

Polar bread on teppanyaki

Tunnbröd

Gör så här:
1. Smält smöret i en gryta och häll därefter i mjölken. Värm till ca 25 grader.
2. Häll över i bunken till en bakmaskin tillsammans med de övriga ingredienserna, förutom hjorthornssaltet.
3. Arbeta samman i 5 minuter på låg hastighet. Låt därefter degen jäsa till dubbel storlek (om du har en ugn med jäsläge, använd det för snabb och bra jäsning).
4. Strö över hjorthornssaltet och knåda degen i 2 minuter, tills saltet blandats in väl.
5. Dela nu degen i 5 delar och kavla ut till en rektangulär form, ungefär 0,5-0,75 cm tjock.
6. Dela ark av bakplåtspapper på hälften och lägg över degbitarna på pappersbitarna. Förvärm teppanyaki-plåten på hällen, välj effektnivå 5. Låt degbitarna jäsa 10-15 minuter innan stekning.
7. Lägg försiktigt degbitarna på stekplattan med degsidan nedåt och dra sedan försiktigt av bakplåtspappret. Hjorthornssaltet ger en bra konsistens och luftighet, men det gör även degen mer skör och lös i konsistensen. Stek bröden tills de får en fin yta, 2 minuter på vardera sida. Låt sedan bröden svalna på ett galler.

Prova dina nya Bosch vitvaror hemma i 100 dagar.

Vi vill vara säkra på att du blir nöjd, annars får du lämna tillbaka produkten. Bli medlem i MyBosch och registrera din nya Boschprodukt senast två veckor efter inköp och du får 100 dagar på dig att ta reda på om du är 100% nöjd.

Behöver du service?

Av oss får du pålitlig service – före och efter köpet!

0771 – 19 70 00

Upplev Bosch

Upplev kvalitet, prestanda och pålitlighet.

Hitta en återförsäljare

Hitta en återförsäljare eller serviceverkstad nära dig!